Dr. Franziska Albrecht
Wissenschaftliche Mitarbeiterin
+49 7121 271 1462
franziska.albrecht@reutlingen-university.de
Gebäude 2, Raum 008
- 3D Hydrogele
- Biomaterialien
- Zell-Material-Interaktion
- Bioprinting
- Humanes Fettgewebe
2019 – heute | Promotion: Ernährungswissenschaften, Universität Hohenheim |
2017 – 2019 | Master: Biomedical Sciences (Schwerpunkt Physiologie), Hochschule Reutlingen |
2014 – 2017 | Bachelor: Biomedizinische Wissenschaften, Hochschule Reutlingen |
- Scaffolds for Cultured Meat on the Basis of Polysaccharide Hydrogels Enriched with Plant-Based ProteinWollschlaeger JO, Maatz R, Albrecht FB, Klatt A, Heine S, Blaeser A, Kluger PJ. . Gels. 2022; 8(2):94.https://www.mdpi.com/2310-2861/8/2/94
- Completely defined co-culture of adipogenic differentiated adipose-derived stem cells and microvascular endothelial cells Ann-Cathrin Volz, Larissa Hack, Franziska Atzinger, Petra J. Kluger ALTEX (2018) 35(4):464-476